Brussels Airlines: Na Beyond 2013 – 2014 verder werken!

Beste collega’s,

De onderhandelingen zijn heel moeilijk verlopen. We werden geconfronteerd met veel oneerlijkheid en onoprechtheid.

Er zijn verschillende redenen waarom er toestemming werd gegeven om te tekenen. U moet weten dat sommige afgevaardigden ondanks alle moeilijkheden bleven vechten, maar de druk was zodanig hoog dat onze geestelijke en fysieke gezondheid eronder begon te lijden.

Er werd weinig onderhandeld over de heel slechte deal, maar wanneer de directie ermee dreigt om meer dan 1000 mensen te ontslaan, is het natuurlijk heel moeilijk om weerstand te bieden, zelfs als het misschien gaat om foute informatie.

Op veel vlakken is de situatie slechter geworden, onder andere op het vlak van FT/DT. U moet weten dat de combinaties 3/2/3 of 3/4/3, combinaties waren die in de vroegere collectieve overeenkomst stonden en zeker nu niet van toepassing zijn. Het ergste moet nog komen.

Er werd een beetje vooruitgang geboekt. Weinig verandering op het vlak van de “per diem”, zo niet een bevriezing van 2 jaar. Een andere bevriezing is er op het vlak van de baremieke evolutie gedurende  twee jaar, met een inhaalsysteem. Een gegarandeerde verdeling van 75% LH / 25% MH voor een mix die zowel voor LH (meer intercontinentale vluchten) als voor MH (meer night stops) een vooruitgang is.

Wij zijn er ons natuurlijk van bewust dat de arbeidsomstandigheden slechter worden en dat deze situatie niet houdbaar is op lange termijn. De oplossing ligt in een terugkeer van de solidariteit. Het ziet ernaar uit dat we woelige weken tegemoet gaan.

Voor het grondpersoneel werd er een verhoging van de flexibiliteit en de werklast en een loonstop geëist.

Uw Liberale Vakbond zal u op de hoogte houden van de nieuwe ontwikkelingen.

Uw ACLVB-afgevaardigden bij Brussels Airlines.

Laat wat van je horen

*