Swissport wint contract United Airlines Aviapartner verliest contract United Airlines

Op de ondernemingsraad van 28/03/2013 kregen de werknemers van Swissport het goede nieuws te horen dat Swissport Belgium een nieuw contract heeft afgesloten met een belangrijke klant namelijk United Airlines.  Deze Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die op Brussels Airport dagelijks drie lange-afstandsvluchten opereert.

Na de zware klap die het personeel onlangs heeft gekregen als gevolg van het vertrek van JetairFly zal dit nieuw contract een stuk van het verlies compenseren.

De officiële overgang zal plaatsvinden op 29 mei 2013.

Op het zelfde ogenblik dat het personeel van Swissport goed nieuws kreeg, was het bij Aviapartner wat minder.  Wat de gevolgen voor het personeel voor Aviapartner juist zal zijn is nog moeilijk in te schatten. Mogelijk zullen de gevolgen beperkt blijven door de komst van JetairFly.

Op korte termijn is dit de tweede overgang van een luchtvaartmaatschappij, dit bewijst dat er dringend nood is aan een stabiel kader voor het personeel op de luchthaven.  Alleen zo kunnen de gevolgen voor het personeel beperkt worden.

Laat wat van je horen

*