Swissport Handling: Respect AUB!

Sinds januari is de sfeer bij Swissport Handling ondermaats. Wat er jaren lang bij Flightcare gebeurde is niet meer goed. Het zal allemaal veranderen vernamen de vakbonden op een ondernemingsraad in november. Dat er veranderingen zijn is natuurlijk geen probleem, MAAR sinds januari stoppen de veranderingen niet. Steeds MEER met MINDER personeel.

Na verschillende verwittigingen, na een stakingsaanzegging, na een verzoeningsvergadering van 10 uur op de FOD tewerkstelling, kwam er een akkoord dat de directie de vorige werksystemen terug zou gebruiken. De onderhandelinge over de nieuwe werksystemen zouden morgen van start gaan.

Dit akkoord werd echter nooit uitgevoerd! Voor de werknemers van Swissport Handling was dit weekend de druppel die de emmer …. Spijtige genoeg kwam er vanavond geen vergadering om de problemen op te lossen. De actie zal hierdoor morgen verder  gaan.

De werknemers protesteren tegen de onderbezetting, die de werkdruk te hoog legt. Ploegen die tot vorige week met 4 werknemers waren om een vliegtuig af te handelen zijn nu slechts met 3 of  2. De flexibiliteit in alle diensten stijgt dagelijks. De veiligheid van het personeel & passagiers komt hierdoor in het gedrang.  Werknemers krijgen nieuwe taken zonder opleiding of materiaal.

Dit terwijl er in het bedrijf economische werkloosheid is door het verlies van 2 contracten.  Voor de Liberale Vakbond is het duidelijk, sinds het verlies van de 2 contracten is de directie de druk op het personeel aan het opvoeren. Dit moet stoppen. Wij vragen RESPECT voor de bestaande akkoorden & werkzekerheid voor de personeelsleden van Swissport handling.

Laat wat van je horen

*