Info vergadering Ebola Brussels Airport

Vanavond was er de eerste info vergadering ivm Ebola op Brussels Airport. Net voor deze vergadering benoemde Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, dr. Erika Vlieghe als Nationaal Ebola-coördinator.

De Liberale Vakbond is voorzichtig positief na deze eerste info vergadering. Ook de eerste kennis maken met Dr Vlieghe en haar team kunnen we positief noemen.

Het team is er zich van bewust dat de luchthaven van Zaventem de toegangspoort kan zijn van Ebola naar België. Daarom zal de luchthaven prioriteit nummer 1 zijn voor de komende weken. De Liberale Vakbond wil wel duidelijk stellen dat er een verschil is tussen een goed plan op papier en een goed werkend plan in de praktijk. Daarom zullen wij de nieuwe procedure ivm het verwerken van de bagage de komende dagen op de voet opvolgen. Maandag zal er een eerste vergadering plaats vinden tussen werkgevers, Fod Volksgezondheid en Vakbonden om het ebola plan te evalueren. Op deze vergadering zullen we bekijken hoe we deze maatregelen kunnen communiceren naar het personeel op Brussels Airport.

Voor de Liberale Vakbond blijven volgende punten prioriteit:

-Temperatuurcontrole van de passagiers bij aankomst van de getroffen bestemmingen.

-Voldoende veiligheidsmaatregelen voor het personeel dat de cleaning op het vliegtuig en op de luchthaven verzorgd.

-Correcte info over EBOLA aan alle betrokken werknemers. (niet allen via papier)

-Duidelijke noodprocedures in geval van verdachte passagiers.

 

Laat wat van je horen

*