Wij zijn bezorgd!

Wij zijn bezorgd!

Om de komst van verschillende lowcost vliegtuigmaatschappijen naar Zaventem

De luchthavenregio van Zaventem en omstreken is één van de  belangrijkste  industriële netwerken  van  onze Belgische economie. Het afgelopen jaar was een zeer woelig jaar met stakingen bij Swissport en Brussels Airlines als hoogtepunten. Alsook een dodelijk ongeval in december 2013. De enorme werkdruk en de groeiende flexibiliteit zijn werkelijk onhoudbaar geworden. Werknemers worden letterlijk en figuurlijk uitgeperst. Ziekte en burn-outs zijn schering en inslag. De keiharde concurrentiestrijd voor het bemachtigen van contracten en het drukken van de prijs hebben hun consequenties: stilaan onhoudbare flexibiliteit, geen vaste contracten, interims bij de vleet en groeiende onderaanneming.

Zelfs met dit alles draaien de meeste bedrijven op de luchthaven met verlies!

Naar aanleiding van de komst van verschillende lowcost vliegtuigmaatschappijen naar Zaventem willen de vakbonden een duidelijk signaal geven aan  Brussels Airport Company en aan alle werkgevers in de luchthavenregio. Voor ons is het duidelijk: werknemers kunnen niet de dupe zijn van de woekerende concurrentieslag tussen verschillende bedrijven. De grens van het aanvaardbare is voor ons bereikt.

Alle werkgevers worden ten stelligste aangemaand om de bestaande arbeidswetten, sectorcao’s en bedrijfscao’s toe te passen en de veiligheid voor hun werknemers als topprioriteit te zien.

 

cartoon 2

Daarom vragen we met aandrang:

  1. De toepassing van het bestaand Belgisch Arbeidsrecht door ieder bedrijf
  2. Dat de veiligheid van de werknemers boven alles staat: hierop kan geen enkele uitzondering  worden toegestaan met speciale aandacht voor interimarbeid en het veiligheidsoverleg tussen eigen onderneming en onderaanneming
  3. De toepassing van het betalen van de wettelijke Belgische sociale zekerheidsbijdragen door ieder bedrijf
  4. De voorwaarden bij Brussels Airport Company zijn er voor alle bedrijven: er kan geen sprake zijn van voorkeursbehandelingen.
  5. Het respecteren van de sectorale loon- en arbeidsvoorwaarden
  6. Het respecteren van de cao’s
  7. Het respect voor de sociale dialoog in alle bedrijven
  8. Dat de extreme flexibiliteit aan banden wordt gelegd
  9. Een duurzaam personeelsbeleid gericht op werkbare jobs

27 FEBRUARI om 10 u Plaats Parking GEBOUW 2

cartoon 27 febr